gastric bypass ervaring wellness kliniek

Mijn Gastric Bypass ervaring bij de Wellness Kliniek

Mijn Gastric Bypass ervaring bij de Wellness Kliniek is erg positief. Ik ben zo blij dat ik deze beslissing heb gemaakt. Ik geniet van de complimenten die ik krijg en zou het iedereen aanraden!

Testimonial 29/01/2021 door L.C.

Via Google kwam ik bij de Wellness Kliniek België terecht. Ik besloot om een Gastric Bypass te laten uitvoeren. Ik ben zo blij dat ik deze beslissing heb gemaakt. Ik geniet van de complimenten die ik van iedereen krijg en zou het iedereen aanraden! 

Gastric Bypass: een belangrijke keuze

Al heel wat jaren was ik met mijzelf aan het worstelen. Mijn gewicht was met een lengte van 165 cm en 98 kg te zwaar. Die 100 kg kwam akelig dichtbij en dat was voor mij een eyeopener dat er wat moest gebeuren. Vele pogingen om te lijnen liepen steevast op niks uit. Ik hou te veel van het goede leven.

We hebben ruim 10 jaar geleden een traumatische ervaring gehad toen onze dochter op 11-jarige leeftijd overleed. Na een tijdje wou ik het steeds gezellig maken om maar niet aan emoties te denken. Dit was nefast voor mijn gewicht. Toen mijn baan 6 jaar geleden van zeer fysiek werk naar een kantoorbaan veranderde, had dit ook geen gunstig effect op mijn gewicht.

Medisch gezien was het ook niet meer verantwoord om zo verder te leven. Ik had last van hypertensie, hoge cholesterol en pijnlijke gewrichten. In Nederland kwam ik niet direct in aanmerking voor een Gastric Bypass omdat mijn BMI hoger moest zijn. Ik wou niet langer wachten en ging op zoek naar een oplossing.

Eindelijk is het zover

Via Google kwam ik bij de Wellness kliniek terecht. Ik heb mijn stoute schoenen aangetrokken en gebeld. Het eerste contact was gelegd en de afspraak gemaakt. Twee weken later kon ik op intake bij dokter Heylen. Hier werd ik uitvoerig geïnformeerd over de ingreep, de voordelen en de nadelen. Ik was laaiend enthousiast. Met een bulk aan informatie ben ik naar huis gegaan om alles even te laten bezinken. Ik was overtuigd en de datum werd ingepland.

Helaas werd door Corona de eerste datum uitgesteld. Een hele tegenvaller, maar begrijpelijk. Twee maanden later was het dan toch zover en zat ik met knikkende knieën in de auto. Bij de Belgische grens was er nog volop controle van verkeer. We moesten aan de grens de mail van de ingreep laten zien en mochten hierna de grens over. 

De dag van de ingreep

Aan de deur van de Wellness Kliniek werd ik door mijn man afgezet. Helaas mocht hij niet mee naar binnen i.v.m. de maatregelen. Ik moest het nu echt alleen gaan doen, maar dit viel erg goed mee. Ik werd uiterst vriendelijk ontvangen en kreeg mijn eigen kamer. Het leek net een hotelkamer, maar dan met een ziekenhuisbed. Toen begon het echt te kriebelen.

Alles ging heel snel en ik werd naar het OK gebracht. Na de ingreep was het even pittig. Alsof ik onder een auto was gekomen. Iedere beweging deed pijn. Na een verblijf van twee dagen mocht ik naar huis. Na enkele dagen begon het herstel en mocht ik stilaan beginnen eten. In het begin voornamelijk vloeibaar of krokant voedsel en kleine beetjes. Het eten smaakte me wel meteen. Ik heb geen last van dumping. Daar was ik wel op voorbereid, maar gelukkig heb ik hier geen last van.

Mijn geluk kan niet op 

Ik ben nu 8 maanden na de operatie en weeg 23 kg minder. Ik heb een totaal ander leven. Alles is 100% veranderd. Ik kan minder eten, maar dat is prima zo. De complimenten van iedereen zijn een opsteker waar ik van geniet. Een compleet nieuwe garderobe maakt me ook iedere dag blij. Terug mooie kleren die lekker zitten. 

Kortom, ik zou het iedereen adviseren! Ik voel me echt geweldig. 

Lieve groetjes,

L.C.

 

Heb je interesse in bariatrische chirurgie? Boek jouw vrijblijvende consultatie nu online met 50% korting. Tijdens deze eerste consultatie worden al jouw vragen beantwoord door de behandelende arts.

Lees meer