patient blog neuscorrectie ervaring wellness kliniek social club

Mijn neuscorrectie ervaring bij de Wellness Kliniek

Ik liet een neuscorrectie doen bij de Wellness Kliniek en de operatie is een echte life changer geweest voor mij. Als ik wist dat ik me zo goed zou voelen, had ik de operatie al veel eerder gedaan!

Testimonial 05/05/2021 door C.J.

Complex over mijn neus

Al sinds mijn 10e vond ik mijn neus lelijk en werd ik me er steeds meer bewust van. Ik keek vaak naar foto’s van vriendinnen en voor- en na foto’s van neuscorrecties. Foto’s van mezelf maken, deed ik nooit van de zijkant. Ik vond dit het meest vreselijke aan mijn neus. Ook wilde ik nooit dat er foto’s van mij gemaakt werden. De foto’s die toch gemaakt werden, bewerkte ik met Photoshop. Mijn complex heeft lang geduurd en ik werd oprecht ongelukkig van mijn neus. Na veel research kwam ik terecht bij de Wellness Kliniek.

Eerste contact met de Wellness Kliniek

Mijn eerste contact met de Wellness Kliniek verliep zeer positief. Ik heb allereerst foto’s opgestuurd van mijn neus en van het resultaat wat ik graag wilde. Ik kreeg al snel een antwoord van de arts dat dit mogelijk was. Hierna planden we een consult in.

Het consult

Na 2 uur rijden kwam ik aan bij de Wellness Kliniek. De kliniek zag er super mooi en netjes uit en bij het ontvangst was iedereen erg vriendelijk. Ik mocht in de wachtruimte gaan zitten waar ik aan de praat raakte met een andere patiënt. Een vriendin van haar had ook een neuscorrectie laten uitvoeren bij dokter Damen en zij was hier heel tevreden over. Dit gaf me een bevestigend gevoel bij deze dokter.

Het gesprek zelf verliep heel fijn. Ik was best zenuwachtig, maar dankzij de relaxte houding van dokter Damen kon ik dit snel loslaten. Ik liet hem nogmaals foto’s zien van wat ik mooi vond. Vervolgens vertelde hij mij hoe de ingreep in elkaar stak, wat de mogelijkheden waren en waar ik me aan mocht verwachten. Na het gesprek was ik goed voorbereid!

Dokter Damen had een goede indruk op me achtergelaten. Ik vertrouwde hem en hij wist waarover hij sprak. Dit stelde me gerust, aangezien een neuscorrectie goed zichtbaar is. Zo’n ingreep moet uitgevoerd worden door een deskundig iemand. Na het gesprek voelde ik me zo opgelucht, opgewekt en vooral heel blij dat ik voor deze arts en voor de Wellness Kliniek had gekozen! Ik wist dat het de juiste keuze zou zijn.

De dag van de operatie

Op de ochtend van de operatie was ik heel nerveus, maar ik was er wel echt klaar voor. Ik wilde de operatie het liefst zo snel mogelijk achter de rug hebben. Bij aankomst werd ik vriendelijk ontvangen. Ik moest een formulier invullen in de wachtruimte en even later mocht ik al naar mijn kamer. De kamer was heel aangenaam. Alles zag er tiptop uit en het leek wel een hotelkamer. Dit maakte het wachten op de operatie zeker minder erg.

Na enkele uren was het zover. Ik had al eerder operaties gehad, maar wanneer je daar ligt is het toch weer spannend. De adrenaline schoot door mijn lijf, maar ik werd hier heel goed in begeleid. De anesthesist zei tegen me: “Probeer het niet tegen te houden. Laat het los en laat jezelf gaan, dan slaap je het lekkerst.” Dit probeerde ik en voor ik het wist viel ik in slaap.

Toen ik terug wakker werd voelde het alsof ik een rare droom had gehad. Ook zat 1 oog half dicht, wat een aparte ervaring was. Ik werd gelukkig meteen bijgestaan. Ze vroegen hoe ik me voelde en of ik iets wilde drinken. Toen ik wat gedronken had en naar het toilet was geweest, mocht ik naar huis. Ik kreeg een tas vol met informatie, medicijnen en een recept voor extra pijnstilling.

Herstelproces na de neuscorrectie

De eerste dagen na mijn neuscorrectie vond ik vrij heftig. Ik had onderschat wat dit lichamelijk met je kon doen. Ik kon moeilijk ademen door de neustampons en mijn ogen zaten dicht door de zwelling. Een week later begon ik me wat meer mezelf te voelen. Ook de zwelling bij mijn ogen was na een week zo goed als weg en de neustampons mocht ik ook verwijderen. Wat een verlossing was dat! Na 2 weken mocht het kapje van mijn neus gehaald worden. Dat moment vond ik echt heel eng. Ik deed dit in alle rust en zonder iemand om me heen. Ik wilde eerst zelf kijken voordat iemand anders mocht kijken.

Ik haalde het kapje eraf en schrok een beetje. Ik vond het gek om mezelf zo te zien. Mijn neus was natuurlijk nog erg gezwollen, maar ik kon zien dat mijn neus veranderd was in een positieve zin. Ik kon me eindelijk voor gaan stellen dat deze neus mij zo mooi zou gaan staan als de zwelling weg zou zijn. Ik heb die dag denk ik wel 50 foto’s gemaakt. Ik heb nog enkele keren contact gehad met de kliniek. Omdat alles prima in orde was, vonden we een nacontrole niet meer nodig. Anders had ik hiervoor nog 2 uur moeten rijden.

Het resultaat van mijn neuscorrectie

Ten opzichte van voor mijn operatie ben ik heel erg veranderd. Ik ben niet meer bang dat mensen naar mijn neus kijken of dat mensen mijn neus groot vinden. Wel vind ik het nog steeds lastig als iemand foto’s van mij wil maken, maar dit komt meer omdat ik hier jaren last van heb gehad. Dit heeft nog steeds een impact op me, maar dit zal vast met de jaren minder worden. Foto’s van mezelf maken is in ieder geval een stuk leuker geworden! Ook een leuk feitje: sinds mijn nieuwe neus heb ik geen Photoshop meer gebruikt om mijn neus kleiner te laten lijken.

De ingreep heeft mijn leven dusdanig veranderd dat ik mezelf eindelijk kan accepteren om wie ik ben en hoe ik eruit zie. Natuurlijk heb ik dagen dat ik mezelf wat minder leuk of mooi vind, maar over het algemeen kan ik zeggen dat ik nu best tevreden ben met mezelf. Niets of niemand kan daar nog iets aan veranderen!

neuscorrectie wellness kliniek ervaring patient

Laat niemand je tegenhouden

Ik raad de ingreep aan als je, net als ik, al jaren kampt met een onzekerheid over je neus en als het echt je dagelijks leven beïnvloedt. Een neuscorrectie is niet iets dat je in een opwelling laat doen. Het is toch een best heftige operatie en je gezicht verandert erdoor.

Een tip die ik meegeef aan mensen die net als ik een neuscorrectie overwegen: ga eerst na bij jezelf of je echt deze ingreep wil doen. Laat je niet beïnvloeden door bijvoorbeeld Instagram, want iedereen bewerkt zijn foto’s. Mocht je echt een complex hebben over je neus en denk je het niet te kunnen accepteren, dan moet je er zeker voor gaan. Laat vooral niemand je tegen houden. Uiteindelijk is het jouw keuze en als dit jou gelukkiger en meer zelfzeker maakt, dan heeft niemand daar wat over te zeggen. Het is tenslotte jouw gezicht.

Interesse in een neuscorrectie? Maak online een afspraak voor een consult.

Lees meer