Hoe mijn neuscorrectie mijn trouwdag redde

Hoe mijn neuscorrectie mijn trouwdag redde

Ik ben Megane en ik wil je graag mijn verhaal vertellen over mijn neuscorrectie. Al sinds mijn tienerjaren had ik last van een bobbel op mijn neusbrug. Het maakte me erg onzeker en ik voelde me niet mooi als er foto's van mij werden genomen. Ik heb altijd al overwogen om een operatie te ondergaan, maar ik was te bang om de stap te zetten.

Testimonial 14/04/2023 door Barbra

Hoe de onzekerheid over mijn neus mijn leven bepaalde

Een tijdje voor mijn trouw ging ik mijn trouwjurk passen. Op het moment dat ik mijn trouwjurk paste, had ik een trigger moment. Ik had mezelf helemaal opgedoft en droeg mijn prachtige jurk, maar het enige wat ik op dat moment kon zien was mijn neus. Ik was bang dat iedereen alleen naar mijn neus zou kijken en dat het mijn hele uiterlijk zou verpesten op mijn trouwdag. Het idee dat ik niet mooi genoeg zou zijn op mijn trouwdag maakte me ziek.

Ik had contact opgenomen met de fotograaf en gevraagd om geen foto's van mij in profiel te maken. Ik wilde ook dat mijn toekomstige man zijn neus voor de mijne zou houden tijdens de kusfoto's om mijn bobbel te verbergen. Ik raakte compleet in paniek bij de gedachte dat mijn gasten foto's van mij zouden maken. Wat natuurlijk heel logisch is aangezien ze mijn onzekerheid niet kennen. Toen realiseerde ik me dat ik geen keuze meer had. Als ik volledig wilde genieten van mijn trouwdag, moest ik de operatie ondergaan. 

Stap voor stap: mijn neuscorrectie bij Wellness Kliniek

Ik maakte een afspraak met Dr. Taraquois en hij legde me uit hoe de operatie zou verlopen en wat ik kon verwachten na de ingreep. Ik vertelde dat ik alleen de bobbel op mijn neusbrug graag weg wilde en hij stelde me gerust. Ik had meteen het gevoel dat hij mij begreep. 

De operatie was gepland op 25 november, slechts 11 dagen na het consult. Gelukkig, want ik wilde zo snel mogelijk mijn droomneus. Ik begon met een homeopathische behandeling om de blauwe plekken en zwellingen na de neuscorrectie operatie te verminderen.

Ik woon in Lille dus ik had besloten om te overnachten in een hotel in de buurt van de kliniek. Ik was erg zenuwachtig en kon die nacht niet goed slapen. Op de dag van de operatie was ik erg opgewonden en tegelijkertijd ook wel wat angstig omdat ik nog nooit eerder onder narcose was geweest.

Om 9:30 uur arriveerde ik in de kliniek, vulde ik de nodige documenten in en kreeg ik mijn anesthesiepakje van mijn verpleegster Mandy. Iedereen was erg lief en behulpzaam. De verpleegster stelde me ook gerust. Vervolgens werden er profiel- en front foto's gemaakt en om 10 uur werd ik naar de operatiekamer gebracht. Het ging allemaal best snel! Ik sprak de chirurg nog kort voordat ik onder narcose werd gebracht om te bevestigen wat ik wilde voor mijn neus. Na de narcose viel ik direct in slaap, ik was moe van de hele nacht te piekeren. Na de operatie kwam ik bij in de uitslaapkamer. De verpleegsters waren heel lief en vroegen of alles in orde was. Ze zeiden me dat ik direct vrij blauw werd, maar ik had gelukkig wel geen pijn. Ik had wel wat last van een droge mond. 

Het was 11.45 uur toen ik terugkeerde naar mijn kamer, waar mijn toekomstige man op me wachtte sinds ik naar de operatiekamer was vertrokken. Ik was verbaasd dat ik nog steeds geen pijn had. Ik denk dat het de verdoving was die nog werkte. Mandy, mijn verpleegster, bracht me iets om te eten en wat frisdrank. Ik had op dat moment geen zin om te eten, maar de frisdrank ging er goed in! Ze kwamen regelmatig kijken hoe het met mij ging en alles was in orde. Ik mocht om 14.00 uur naar huis vertrekken en ze gaven me het mobiele nummer van de chirurg, zodat ik hem dag en nacht kon bellen als ik me zorgen maakte of als er iets was.

Het herstel na de neuscorrectie bij Wellness Kliniek

Ik vertrok terug naar Lille, waar ik woonde. Ik dronk regelmatig om te voorkomen dat ik een droge mond kreeg. Ik nam de voorgeschreven medicatie in, waaronder pijnstillers, ontstekingsremmers en antibiotica.

Ik had veel schrik dat ik niet kon slapen die eerste nacht. Tot mijn verbazing lukte het me uiteindelijk om toch 4-5 uur te slapen nadat ik veel water had gedronken om mijn mond en keel te hydrateren.

De volgende ochtend had ik nog steeds geen pijn aan mijn neus. Ik had enkel wat lichte hoofdpijn en mijn ogen waren een beetje gezwollen. Na een paar dagen stopte ik met de medicatie en had ik geen pijn meer. Na twee weken mocht ik eindelijk het gips verwijderen, ik vond het spannend! Ik was zo blij om te zien dat de bobbel op mijn neusbrug weg was.

Mijn succesverhaal bij Wellness Kliniek

Ik had zo lang uitgekeken naar dit moment. Toen ik mijn neus eindelijk zag was ik zo gelukkig. Ik keek terug uit naar mijn trouw en was zo blij dat ik toch deze keuze heb gemaakt. Ik kan het iedereen aanraden, als je je onzeker voelt over je neus of over iets anders, dan is het echt de moeite waard om je te informeren over de mogelijke oplossingen. Ik ben dankbaar voor het erg vriendelijke medische team, met name Mandy en Stéphanie. Ik mocht zelfs een kleine fotoreportage maken voor de kliniek en kreeg een leuke attentie. 

Lees meer