Gastblog borstlift met implantaten

Mijn borstlift met implantaten bij Wellness Kliniek

Na 3 zwangerschappen en 3 borstvoedingen besloot ik om een borstlift met implantaten te laten doen bij Wellness Kliniek. Ik deel graag mijn positieve ervaring met jullie.

Testimonial 30/01/2023 door Coralie

Hallo iedereen, mijn naam is Coralie en ik ben 41 jaar oud. Na verschillende zwangerschappen besloot ik om bij de Wellness Kliniek een borstlift met implantaten te laten doen. 

Een borstlift gecombineerd met een borstvergroting met implantaten: mijn beslissing

Ik denk al jaren aan een borstvergroting. Na 3 zwangerschappen, 3 borstvoedingen en jojo-diëten... op 41-jarige leeftijd zijn mijn borsten niet meer dezelfde als op 20-jarige leeftijd! Ik had een kleine 75A. Daarom heb ik besloten om een borstvergroting te ondergaan en te vertrouwen op de Wellness Kliniek!

Mijn vriendin was in de Wellness Kliniek geopereerd en was zeer tevreden. Dus werd ik lid van de Facebookgroep van de kliniek, waar ik de commentaren en getuigenissen van verschillende vrouwen las. Ik heb vele uren op het forum doorgebracht om te kiezen wie mij zou opereren en de grootte van mijn toekomstige prothesen te bepalen. 

Uiteindelijk koos ik voor dokter Damen. Ik nam contact op met de kliniek en kreeg een afspraak voor 5 februari!

De eerste afspraak bij de Wellness Kliniek

Ik kwam aan bij de Wellness Kliniek en werd aangenaam verrast van de verfijnde en aangename omgeving. Ik werd met veel sympathie ontvangen door de medewerkers van de receptie. Ik werd goed onthaald. 

Enkele minuten later werd ik gehaald en ontving dokter Damen me in zijn kantoor. Eerst vraagt hij me waarom ik hier ben en wat ik verwacht. Dan vraagt hij me om me uit te kleden en te kijken naar de ravage die de tijd heeft aangericht op mijn borsten. De oplossing: een borstvergroting met een borstlift!

Dan stelt hij voor dat ik een beha probeer met verschillende prothesen. Het is duidelijk dat ik kies voor een natuurlijke borst. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de 300cc, die perfect is voor mijn 55 kg en 1m68. Als de afspraak voorbij is, neemt dokter Damen me mee naar het secretariaat om een afspraak te maken voor mijn operatie. De datum werd ingepland op 24 februari, 3 weken na mijn eerste consultatie.

Voor borstvergroting

Vóór de borstvergroting

De dag van de borstvergroting en borstlift 

De nacht voor mijn operatie heb ik weinig geslapen omdat ik zo zenuwachtig was. Intussen heb ik ook de Wellness Kliniek gebeld om te vragen voor een wijziging van 300cc naar 330cc.

Ik kwam aan bij de Wellness Kliniek, waar ik hartelijk werd ontvangen! De verpleegster brengt me naar mijn kamer en overhandigt me een badjas en een ochtendjas. Dan maakt ze wat foto's van mij en vraagt me haar te volgen naar de operatiekamer.

Ik ging de operatiekamer in en ik moet toegeven dat ik me afvroeg wat ik daar deed. Ik voelde me een beetje eenzaam en niet erg gerustgesteld door het personeel dat mijn operatie voorbereidde. Toen kwam dokter Damen, geruststellend en als een kunstenaar met een stift, vroeg hij me op te staan en begon rond mijn borsten te tekenen. Met zijn meetlint en stift tekende hij zijn kunstwerk. Toen hij klaar was, vroeg hij me op de tafel te gaan liggen. De verdoving begon te werken en meer herinner ik me er niet meer van.

In de ontwaakkamer rilde en klappertandde ik, maar de verpleegster was er om me gerust te stellen. Ik word naar mijn kamer gebracht, verband om mijn borst, het zit strak, ik voel nog geen pijn. Ik probeer langzaam wakker te worden. Na een paar uur was het tijd om de kliniek te verlaten.

Na de borstvergroting

De weg naar huis was erg moeilijk, net als de eerste 10 dagen. De herstelperiode was erg zwaar voor mij, de nachten waren moeilijk vanwege de pijn en de houding om te slapen. Ik nam wat medicijnen om de pijn te verlichten.

Na 10 dagen werd het comfortabeler. Maar ik slaap nog steeds met mijn borstvoedingskussen. Ik heb nog steeds dit blauwe verband rond mijn borst. Ik sta erop het aan te houden, ik overtuig mezelf dat het voor mijn eigen bestwil is, ook al zit het niet zo fijn. 

Een paar dagen voor mijn afspraak, op 9 maart, ga ik naar mijn dokter om het verband te laten verwijderen. Wat een opluchting! Ik ga naar huis en ga weer rusten.

Na borstvergroting verband

Verband na borstvergroting

Op 12 maart heb ik mijn controle afspraak met dokter Damen, die me geruststelt dat alles in orde is, ondanks het feit dat mijn linkerborst wat pijnlijker is.

5 weken na de operatie

Het is 31 maart, 5 weken na mijn operatie, ik heb nog steeds wat hechtingen, kleine paarse vlekken rond mijn littekens en pijn rond mijn tepels. Maar als ik naar mijn borsten kijk, zijn ze perfect, qua vorm en volume, het voelt natuurlijk aan.

Ik draag nog steeds mijn sport bh met rits, die ik bij Decathlon heb gekocht, ik draag een 75C! Vandaag is het 5 weken na de operatie, ik kan niet wachten om het resultaat te zien als mijn littekens vervagen en ik een beha kan dragen.

Mijn ervaring is zeer positief. Een klein nadeel van het postoperatieve proces is dat ik me alleen voel, ook al kan ik de Wellness Kliniek altijd contacteren. Gelukkig worden dankzij de Facebookgroep al onze ervaringen gedeeld en wordt er veel advies gegeven door alle vrouwen die geopereerd zijn.

Het resultaat van de borstlift met implantaten

14 mei: 11 weken sinds de operatie, de vooruitgang is vrij goed. 

Ik moet zeggen dat ik onder de indruk was van de littekens. Maar nu herstel ik heel goed. 

Mijn geheim voor de genezing van de littekens  is dat ik naar mijn apotheker ben gegaan die me geen Cicaplast voorschreef maar een intensieve anti-aging oogcrème van Louis Widmer! En ja, verrassend maar toch aanbevolen voor littekens. Eerst sceptisch, maar ik heb het getest. En goedgekeurd, gezien het resultaat! Ik raad het ten zeerste aan. 

Tot op de dag van vandaag krijgen mijn borsten vorm, de genezing is in volle gang. De ene borst is nog wat groter dan de andere, maar het resultaat is meer dan bevredigend. Ik wil Dr. Damen bedanken voor het terug krijgen van mijn zelfvertrouwen en mij mijn vrouwelijkheid terug te geven. 

Lees meer